Communicatieadvies
op maat

Wat is jouw verhaal en waarmee onderscheid je jezelf ten opzichte van de concurrentie? Wie is je doelgroep en hoe krijg je deze warm om vooral met jou zaken te doen? Welke communicatiemiddelen zet je in?  Welk resultaat wil je bereikt hebben per datum x? Dit zijn onder andere onderwerpen die aan de orde komen wanneer je jouw communicatieaanpak wilt bepalen of onderzoeken. Je ontvangt een communicatieadvies op maat.

COMMUNICATIESTRATEGIE BEPALEN.

Je missie is duidelijk en je bent super enthousiast om te starten. Je gelooft in wat je te bieden hebt maar hoe maak je dit nu wereldkundig & tot een succes? Het uitwerken van een strategie vergt vaak even wat hoofdbrekens & tijd, maar het vergroot uiteindelijk je kansen op slagen.

Is het bepalen van een communicatiestrategie alleen relevant voor grote ondernemingen? Absoluut niet! Een communicatiestrategie vormt de basis en waar je communicatiedoelen vastlegt voor een langere periode. Juist voor de kleine ondernemers die bijvoorbeeld online actief willen zijn is het uitdenken juist een must. Daarnaast werken de grotere ondernemingen naast een communicatiestrategie vaak ook met communicatieplannen.

FOCUS OP DE DOELGROEP.

“What’s in it for the reader?” De doelgroep is altijd onze eerste punt om te onderzoeken! Wie zijn of is jouw doelgroep en wat kan je ze bieden? Daarnaast zijn doelstellingen en doelgroepen zijn onherroepelijk met elkaar verbonden. Dus wie wil je bereiken? Hoe ziet je doelgroep eruit? Wie lopen warm voor jouw dienst en waarom? Hoe krijg je ze betrokken dat ze graag weer bij je terugkomen? Door deze onderwerpen te onderzoeken en vast te leggen, krijg je steeds meer focus in jouw handelen. Benieuwd hoe ik dat aanpak? Lees hier verder. Wanneer je dit goed in beeld hebt gebracht denk je eigenlijk pas na over welke communicatiemiddelen je wilt inzetten, bijvoorbeeld een website.